Tarieven

Tarieven en betaling

Hieronder vind je de tarieven van 2019 voor verloskundige zorg.
De tarieven voor verloskundige zorg worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Begeleiding tijdens:
zwangerschap, bevalling en kraambed1.502,84
alleen de zwangerschap (prenatale zorg) 556,05
alleen de bevalling (natale zorg) 608,65
alleen het kraambed (postnatale zorg) 338,14
Echo’s en counseling:
termijnecho 46,00
groeiecho 38,33
liggingsecho 38,33
20-weken echo 154,36
combinatietest (NT-meting) 176,96*
counseling 46,13
Kinderwensconsult 58,62
Overig:
Plaatsen spiraal 63,53*
Plaatsen anticonceptiestaafje 63,53*
Verhuur TENS 25,00*

Betaling

  • Verloskundige zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Nota’s voor geleverde zorg worden door ons rechtstreeks ingediend bij je zorgverzekeraar.
  • De tarieven met een * zijn hierop een uitzondering. Deze worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. De Combinatietest dien je vooraf per pin te voldoen. Informeer bij je zorgverzekeraar of vergoeding vanuit een aanvullende verzekering mogelijk is.
  • Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Doe je dit niet, of niet op tijd, dan ben je onverzekerd. Wanneer je op het moment van behandeling niet verzekerd bent, zul je zelf een factuur ontvangen van ons.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Verloskundige zorg die door de verloskundige wordt geleverd, wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dit wil zeggen dat de nota’s door ons rechtstreeks bij je zorgverzekeraar ingediend worden. Een enkele zorgverzekeraar biedt ons niet de mogelijkheid om nota’s rechtstreeks in te dienen. In dat geval ontvang je van ons een rekening; die betaal je aan ons. Daarna declareer je de rekening bij je zorgverzekeraar.

Vergoeding (poli)klinische bevalling 

Na een poliklinische bevalling ontvang je van het ziekenhuis een nota voor het gebruik van de verloskamer. Deze nota wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding. Je kunt de administratie van het ziekenhuis bellen voor een indicatie van het notabedrag.

Bij een klinische bevalling wordt de nota wel volledig vergoed, maar wel na aftrek van je eigen risico.

Op al onze nota’s zijn tevens de betalingsvoorwaarden van Medicas Incasso van toepassing.