Onze visie

Wij zien een zwangerschap en bevalling als natuurlijke gebeurtenissen

Wij vertrouwen in de (beval)kracht van vrouwen en versterken graag jullie vertrouwen in jezelf tijdens de zwangerschap en de bevalling. Hierbij vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen, zodat jullie kunnen bevallen op een manier die bij jullie past. We streven ernaar dat jullie met een goed gevoel kunnen terugkijken op de bevalling, al blijft het in de praktijk lastig om het verloop van een natuurlijk proces te voorspellen. Uit onderzoek is gebleken dat hoe realistischer de verwachtingen zijn voor de bevalling, hoe groter de tevredenheid is na de bevalling. Om die reden werken wij met een geboorteplan.

KNOV De Luiermand Vlaardingen verloskundigenprakijk

KNOV Kwaliteit De Luiermand verloskundigenpraktijk

Onze praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen; de KNOV. Wij vinden dit heel belangrijk omdat wij op deze manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, veranderingen en richtlijnen. Daarnaast zijn alle verloskundigen geregistreerd in het BIG-register en staan wij ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Dit waarborgt de kwaliteit van verloskundigen door het verplicht te stellen van een minimaal aan deskundigheidsbevorderende activiteiten, zoals nascholing, vaardigheidstrainingen en intercollegiaal overleg.

Samenwerking met andere zorgverleners vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij goede contacten en samenwerkingsverbanden met de ziekenhuizen, kraamcentra’s, huisartsen, het consultatiebureau en collegaverloskundigen uit Schiedam en Maassluis.

Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit houdt in dat een aantal keer per jaar een verloskundige in opleiding van de Verloskunde Academie Rotterdam, bij ons in de praktijk stage zal komen lopen. Afhankelijk van het leerjaar van de student, zal zij enkele verloskundige handelingen doen. Dit gebeurt altijd onder onze supervisie! Wanneer je er problemen mee hebt en liever geen begeleiding wilt door een student, kun je dit gerust aan ons of aan de assistente vertellen. Wij zullen via de website en een brief in de praktijk tijdig laten weten, wanneer er een student aanwezig is.