Nieuwe wijzigingen per 15 mei; wat gaat per 11 mei in:

Jullie hebben het misschien in de krant of online al gelezen: de coronamaatregelen worden weer wat versoepeld. Hier zijn wij heel erg blij mee!!
Maar helaas is er te snel een bericht naar de kranten gegaan over de versoepelingen. We hebben in onze regio Rijnmond noord-west en Nieuwe Waterweg Noord nog geen tijd gehad om met alle betrokken partijen te overleggen (collega verloskundigen, het ziekenhuis, kraamzorg etc).
In onze regio gaan we de komende dagen aan de slag om te bepalen hoe het er precies uit komt te zien. Het is namelijk belangrijk om rustig uit te gaan breiden om het risico op besmetting voor jullie en onszelf zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk nemen we hierbij jullie wensen serieus!
Wel blijft gelden: kom niet als je verkouden bent, houd 1,5 meter afstand en ga er verstandig mee om, als je binnenkort weer samen met je partner zou mogen komen. Je partner mag uiteraard ook geen klachten hebben wanneer hij/zij meekomt.
We streven er naar om uiterlijk 15 mei duidelijkheid te hebben over welke versoepelingen er ingevoerd worden. Wij laten jullie het direct weten als er meer bekend is! Je mag ons natuurlijk altijd bellen met klachten of vragen over je zwangerschap, maar voor vragen over de versoepeling , vragen wij jullie te wachten op ons volgende bericht.

Wat per 11 mei mag:

Partners mogen alleen mee bij de termijnecho en de 20 weken echo, tenzij:

  • de partner klachten heeft (hoesten/verkoudheid/koorts)

Bij de groeiecho moet je nog alleen komen, net als bij de “gewone” controles! De intake wordt nog steeds telefonisch gedaan.