Ook bij ons mogelijk: het plaatsen van het anticonceptiestaafje Implanon

Vanaf nu zetten wij ook het anticonceptiestaafje Implanon.

Het anticonceptiestaafje, genaamd IMPLANON NXT, biedt 3 jaar bescherming tegen zwangerschap. De werkzame stof in IMPLANON NXT is etonogestrel (0,062 mg per dag).

Net als het spiraaltje (spiraaltje in de baarmoeder voor 5 of 10 jaar anticonceptie) is IMPLANON NXT een anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. Het staafje zit onzichtbaar in je bovenarm en is zo ontworpen dat deze continu een lage hormoondosis afgeeft aan je lichaam. Dit is een geleidelijke hormoonafgifte zonder dagelijkse pieken en dalen.

Het inbrengen van het staafje is een korte, eenvoudige handeling van zo’n 30 seconden. Je hoeft alleen je arm te ontbloten. Na een plaatselijke verdoving wordt het staafje net onder de huid van je bovenarm ingebracht met behulp van een soort naald. Het staafje zit vervolgens onzichtbaar in je bovenarm en je bent 3 jaar beschermd tegen zwangerschap.

De kosten voor het plaatsten zijn 61,00 euro. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 010-2341355 of mailen aan info@deluiermand.nl

Bijsluiter Implanon NXT