Kinderwens

Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van het kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta.

Door een gezonde leefstijl kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en jullie kind positief beïnvloeden. Denk hierbij aan alcoholgebruik, voeding, medicijnen en gebruik van foliumzuur.

Individueel advies vóór het ontstaan van een zwangerschap (preconceptie-advies) wordt al enige tijd aangeboden aan vrouwen met een bekend verhoogd risico op complicaties tijdens de zwangerschap. Vanaf nu is deze zorg voor iedereen met een kinderwens beschikbaar in de vorm van het verloskundig kinderwensspreekuur.

In dit consult komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • leefstijl
  • foliumzuuradvies bij zwangerschapswens
  • gezondheid van beide partners en de familie
  • zwangerschap en arbeid
  • verloskundige systeem in Nederland

Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen. Het is dan prettig als je de vragenlijst op www.ZwangerWijzer.nl invult en een week van te voren naar ons opstuurt of mailt naar info@deluiermand.nl Vermeld daarbij je naam, geboortedatum en datum van je afspraak bij ons. Op deze manier kunnen wij ons goed voorbereiden op deze afspraak. Het consult duurt een half uur tot een uur, zo nodig wordt er een tweede afspraak gemaakt. Van het consult krijgt U een verslag, dat uw huisarts (met uw toestemming) ook ontvangt.

Op dit moment worden er voor dit consult nog geen kosten in rekening gebracht.

Voor meer informatie over zwanger worden kan je ook op deze nieuwe website over zwanger willen worden kijken: www.strakszwangerworden.nl. Ruim 20 organisaties hebben samengewerkt om tips en adviezen te kunnen geven over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden.