Geboorteaangifte

De aangifte van de geboorte moet worden gedaan in de gemeente waar het kind is geboren. Dit moet binnen 3 werkdagen na de bevalling gebeuren. Zaterdagen, zondagen en algemeen erkende feestdagen tellen niet mee voor de aangiftetermijn.

Vaak doet de vader aangifte van de geboorte van het kind, wanneer iemand anders aangifte doet moet diegene aanwezig zijn geweest bij de bevalling.

Degene die de baby gaat aangeven, moet zijn/haar identiteitspapieren meenemen, de indentiteitskaart van moeder, eventueel het trouwboekje of het bewijs van “het erkennen van de ongeboren vrucht”.

Verder krijg je wanneer je thuis bevalt een aangifteformulier van ons dat je mee moet nemen. Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, krijg je daar een aangifteformulier dat je mee moet nemen.

De aangifte moet gedaan worden in de gemeente of stad waar de bevalling heeft plaatsgevonden. Ben je in het Vlietlandziekenhuis bevallen? Dan doe je geboorteaangifte bij gemeente Schiedam.

Het adres van het gemeentehuis in Schiedam:
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Voor het maken van een afspraak: aangifte van geboorte, gemeente Schiedam of bel 14 010
Ook voor geboorte-aangifte bij de gemeente Vlaardingen moet je een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak: aangifte van geboorte, gemeente Vlaardingen of bel 010-2484000