Consultatiebureau

Centrum voor jeugd en gezin

Na het kraambed dragen wij de zorg over aan het centrum voor jeugd en gezin (CJG) en worden zij jullie nieuwe aanspreekpunt. Zij komen binnen 3 weken na de bevalling bij jullie thuis op bezoek om het een en ander uit te leggen over verdere controles op het consultatiebureau. Indien nodig bellen wij hen op om te vragen of zij eerder langs willen komen. In principe hoef je niet te bellen om je kindje aan te melden, omdat je inmiddels al gebeld hebt voor de hielprik en gehoortest. Het cjg neemt dus zelf contact met jullie op om een afspraak te maken. Heb je vragen, dan zijn zij te bereiken via 010-4608190. Voor meer informatie over het consultatiebureau/ centrum voor jeugd en gezin, zie: www.cjgvlaardingen.nl

Het adres van het consultatiebureau in Vlaardingen:
Burgemeester van Lierplein 5
3134 ZB Vlaardingen
010-4608190

Locatie Vlaardingen-Holy:
Kopenhagenlaan 11
3137 NP Vlaardingen

Voor vragen in de kraamtijd kun je ons altijd bellen op onze diensttelefoon, 06-46272220.

Huisbezoek voor aanstaande moeders tijdens de zwangerschap
Wanneer je als aanstaande ouder behoefte hebt aan extra begeleiding en hulp, dan kun je een huisbezoek aanvragen bij de verpleegkundige van het centrum Jeugd en Gezin gezondheidszorg Centrum.
Tijdens het bezoek komen onderwerpen aan de orde over gezondheid en praktische zaken als kraamzorg, opleiding, wonen, financiële situatie etc.

Ook worden er afspraken gemaakt voor het vervolg voor of na de geboorte van je kindje. Door bepaalde vragen en/of zorgen vroeg te bespreken ben je beter voorbereid. Het is fijn als je al bekend bent met de wijkverpleegkundige en het consultatiebureau, waar je terecht kunt met vragen en zorgen.

Een huisbezoek kun je zelf aanvragen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met CJG Vlaardingen 010-4608190

Moeders informeren moeders

Wat is het?
Wat een verandering, een baby! U wordt binnenkort voor het eerst moeder of u bent nog niet zo lang geleden moeder geworden. Een hele nieuwe situatie waaraan u moet wennen. U heeft vaak allerlei vragen, zoals: Waarom huilt mijn baby zo? Is alles wel goed met hem of haar? Drinkt de baby wel genoeg? Doe ik het als moeder wel goed? Veel deskundigen geven antwoord op uw vragen en u krijgt uit uw omgeving goedbedoelde adviezen. Ondanks dat kunnen er twijfels bestaan. U kunt zich als moeder soms onzeker voelen. Zou het niet prettig zijn om regelmatig met een andere moeder over uzelf en de baby te praten?
Moeders Informeren Moeders (MIM) wil u graag extra steun bieden. U kunt het zien als aanvulling op de begeleiding die het consultatie-bureau biedt. Als u meedoet met dit programma komt een andere moeder elke maand bij u langs. Ze neemt de tijd om naar u te luisteren en als u dat wilt, kunt u tips en informatie van de bezoekmoeder krijgen. De bezoekmoeder adviseert niet, maar moedigt u aan om op uw eigen manier met uw baby om te gaan. Als moeder kent u uw eigen kind nu eenmaal het beste. Moeders Informeren Moeders gaat er daarom van uit dat uzelf in staat bent een antwoord te vinden op de vragen.

Meer informatie
Wij zijn altijd op zoek naar moeders met een eerste kind jonger dan 18 maanden en naar ervaren moeders die het leuk vinden om hun ervaringen te delen. Kent u iemand die naar uw idee voor dit programma in aanmerking komt, of wilt u zelf deelnemen? Neemt u dan contact op met één van de MIM-coördinators:
Moeders Informeren Moeders
Burgemeester van Lierplein 5
3134 ZB Vlaardingen
Marianne Schipper,
telefoon 06 – 52749916
of via e-mail: m.schipper@cjgrijnmond.nl