Vaak gebeurd er tijdens een zwangerschap veel, verhuizing, drukke baan. Soms schiet de voorbereiding er bij in, of juist niet en vind je het heel fijn om met je zwangere lijf bezig te zijn. Wat je prettig vind is heel persoonlijk. Sommige vrouwen vinden yoga heerlijk ontspannend en andere sporten liever wat fanatieker. Gelukkig is onze regio van alle markten thuis!

De-Luiermand-Verloskundigen-praktijk-gym-01

GYM:

Ben je zwanger en wil jij je op een actieve manier voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna? Dan is ZwangerFit iets voor jou!

Zwangerfit- Fernhout fysiotherapie:
ZwangerFit is een leuke, sportieve manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. De ZwangerFit bestaat uit 8 lessen plus een terugkom ochtend na de bevalling. De lessen vinden plaats op de maandagavond van 19:30-21:00 uur op onze locatie in Schiedam, Trimpad 12 (bevindt zich in het pand van Hermes DVS). Je kan je aanmelden vanaf 16 weken zwangerschap.
Het eerste half uur zal bestaan uit een theorie gedeelte, vervolgens een uur sporten gericht op conditie, spierversterking, coördinatie en stabiliteit.
Onze Zwangerfit coach is aangesloten bij het YVLO ZwangerFit netwerk.

Voor meer informatie over de startdata van de cursus kijk op www.fernhoutfysiotherapie.nl, of neem contact met ons op via: 010-4708200 of mail naar info@fernhoutfysiotherapie.nl.

Zwangerschapscursus ZwangerFit – Westwijk Fysiotherapie ZwangerFit is een eigentijdse cursus voor vrouwen tijdens hun zwangerschap en erna. Je hoeft niet erg sportief te zijn, iedereen kan meedoen. Het is een complete cursus zwangerschapsbegeleiding, waarbij je informatie en oefeningen krijgt om zo goed mogelijk je zwangerschap te kunnen dragen en je voor te bereiden op de bevalling. Je kunt je telefonisch aanmelden vanaf je 13e week via 010-4341177 of per email zwangerfitwestwijk@gmail.com. De locatie van de cursus: Dirk de Derdelaan 41 in Vlaardingen. De docente is Emina Barakovic

Zwanger en Sport – Mobilicorpus

Mobilicorpus is een fyiotherapiepraktijk in Bergschenhoek (Rotterdam). De cursus Zwanger & Sport is er om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling vanaf 12 weken zwangerschap.
De cursus wordt begeleid door fysio- en oefentherapeuten tevens sportinstructrices. Je kan en mag de lessen bij Mobilicorpus ook variëren met een van de andere cursussen die zij aanbieden, zoals zwangerschapsyoga of de cursus Theorie Goed Bevallen.

PILATES:

Statiek zwangerschapspilates
Met Pilates oefeningen hou je je lichaam soepel en sterk. Tijdens je zwangerschap verandert je lijf en heb je een toenemend gewicht dat gedragen moet worden, dat vraagt kracht en beheersing van de spieren rondom het bekken. Met pilates train je op een leuke manier deze spieren die je buik, rug en bekken ondersteunen. Onder leiding van Pilatesdocent en YVLO ZwangerFit Coach Josée van der Kooij, worden op dinsdagavond in Kade40 lessen Zwangerschapspilates gegeven. Vanaf 13 weken kun je meedoen, en je kunt doorgaan zolang het goed voelt. Ook worden er regelmatig partnerlessen aangeboden. Meld je telefonisch aan op 06-53421892 of via info@statiek.nl.

PARTNERLES STATIEK:

Wil je samen met je partner leren hoe hij/zij je kan ondersteunen tijdens de bevalling? Tijdens deze praktische en interactieve partnerles krijgen jullie informatie over de bevalling en je oefent samen op welke manieren je je weeën kan opvangen. Samen in rust en met vertrouwen de bevalling tegemoet. De partnerles wordt gegeven door Josée van der Kooij (ZwangerFit coach) en Tabitha Kabboord (verloskundige / mindfulnesstrainer zwanger en bevallen i.o). Beide zijn zelf moeder en weten hoe leuk en belangrijk het is om je in de zwangerschap samen voor te bereiden op de bevalling.De les vindt plaats in KADE40. Kijk voor de eerstvolgende data op de website en geef je op.

YOGA:

Bij zwangerschapsyoga gaat het om een goede balans tussen draagkracht en draaglast. De nadruk ligt op de concentratie op de ademhaling, een goede houding en op ontspanning. De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur, inclusief 1 of 2 partnerlessen. In Vlaardingen wordt er zwangerschapsyoga gegeven door:
Simone van Berkel: www.yogastudiodeberk.nl

Marjolein Cats: www.deyogaspecialist.nl

Dieudonnee: www.zuiveryoga.nl

Schiedam:
Yoia: www.yoia.nl Bieden ook een Engelstalige cursus aan.

Jannie Lubbers, Lukay: www.lukay.nl

BORSTVOEDING:

In het Vlietlandziekenhuis worden informatieavonden georganiseerd over borstvoeding. De voorlichting wordt gegeven door een lactatiekundige van het Franciscus Vlietland. vier keer per jaar organiseren wij voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding. Deze avonden zijn er op gericht u en uw partner uitgebreid te informeren over het geven van borstvoeding. Tijdens de avond is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. De voorlichtingsavond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in het Auditorium van het Franciscus Vlietland op de vierde verdieping (liften C). Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Wil je de avond bijwonen? Meld je dan aan bij het Patiënten Service Bureau van het Franciscus Vlietland via psb@vlietlandziekenhuis.nl of via 010 – 893 93 93. Geef hierbij je naam, geboortedatum, telefoonnummer, het aantal personen waarmee je komt en de datum dat je de bijeenkomst wilt bijwonen door.

ENGELSTALIGE BORSTVOEDINGSCURSUS:

De waarden borstvoedingsonlinecursus

Achter de schermen hebben we de laatste maanden hard gewerkt aan een online Engelse Borstvoedingscursus om zo ook anderstalige moeders goed te kunnen informeren over het geven van borstvoeding.

We starten in juni met onze eerste Engelstalige Online Borstvoedingscursus. Deze cursus is toegankelijk voor zowel cliënten van De Waarden als niet-cliënten.

Data:
Dinsdag 9 juni 10:00 - 12:00 uur
Woensdag 24 juni 10:00 - 12:00 uur
Kosten:
€ 15,-

KINDER-EHBO:

Jaarlijks belanden er veel kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Bij veel van deze ongelukken kun je zelf al iets doen, als je maar weet wat.

Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus van iedereenEHBO.nl. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus! De prijs voor deze cursus is 94,95 Meer info zie: evdm-ehbo.nl

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand
Verloskundigenpraktijk Vlaardingen
Hoflaan 43i
3134 AC Vlaardingen

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit