Onze collega Marlijn Visser doet naast haar werk als verloskundige ook coachingsgesprekken. Marlijn heeft een coachopleiding gevolgd en heeft zich daarna gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met een traumatische bevallingservaring. Deze specialisatie heeft ze gedaan bij Diana Koster.
De-Luiermand-paardenbloem-verlies-miskraam

Voor wie?

Merk je dat dagelijks op een negatieve manier geconfronteerd wordt met je bevalling?
Merk je dat je steeds emotioneel wordt als je aan je bevalling denkt?
Merk je dat je niet goed kan overzien hoe het straks na de geboorte van je kindje is?
Ben je teveel aan het piekeren?
Ben je uit balans na de bevalling?

Stuur een mailtje naar de praktijk of geef het aan tijdens het spreekuur en Marlijn neemt dan contact met je op!

Gesprekken worden helaas niet vergoed door je verzekeraar. De kosten per gesprek zijn €60,-

 

Ervaringen:

"Marlijn heeft mij ontzettend geholpen met haar coaching. Nadat ik een miskraam en daarna ook nog eens 2 keer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had zag ik het allemaal even niet meer zitten. De stap zetten naar een ''hulpverlener'' vond ik doodeng maar zodra ik bij Marlijn de kamer binnenkwam voelde ik mij al meteen op mijn gemak. Ze luistert naar je verhaal zonder te oordelen. Ik voelde me bij haar geen ''zeurpiet'' of een ''aansteller'', maar echt begrepen. Tijdens de sessies stelt ze de juiste vragen waardoor je veel inzicht krijgt. Ook de oefeningen die ik mee kreeg voor thuis hebben mij erg geholpen. Ze heeft mij bepaalde handvatten aangereikt die ik ook nu nog kan toepassen. Hiervoor ben ik haar nog steeds heel erg dankbaar en ik kan haar bij iedereen aanbevelen."

Ervaringen EMDR na 'traumatische ervaring'

Op 23 augustus 2011 werd onze eerste dochter, na een lange zware bevalling, om 13.05 uur via een vacuüm bevalling geboren. Natuurlijk was ik blij en gelukkig, maar vooral opgelucht dat ze gezond ter wereld was gekomen en de bevalling voorbij was. Je leest veel over ‘de roze wolk’ waar je dan op terecht zou moeten komen. Ik voelde er alleen niets van. Omdat ze via een vacuüm bevalling geboren was moesten we een nachtje in het ziekenhuis blijven, wat ik alleen maar fijn vond vanwege de extra controle. Onze dochter had vrij veel last van de bevalling en was erg misselijk.

De eerste week thuis kon ik niet veel, heb ik me opgesloten op onze slaapkamer, kwam nauwelijks beleden, was afhankelijk van hulp van anderen en realiseerde me dat ik de bevalling als erg traumatisch had ervaren. Ik durfde het alleen niet te zeggen. Je moet toch blij zijn dat je een mooie gezonde dochter hebt….Ik zou nooit meer gaan bevallen.

Ruim vier jaar later begon het toch weer te ‘kriebelen’ en was ik vrij vlot zwanger. Nadat we de zwangerschapstest hadden gedaan (die positief bleek) begon de paniek. Ik moest dan toch weer gaan bevallen. Tijdens de eerste afspraak bij de verloskundige in Praktijk De Luiermand heb ik direct aangegeven dat ik graag een keizersnede zou willen en of we dat gelijk vast konden leggen. Mijn vraag werd serieus genomen maar de verloskundige wilde wel eerst graag de reden van weten. Ik heb haar uitgelegd hoe ik mijn eerste bevalling ervaren had. Daaropvolgend heeft ze me doorverwezen naar Marlijn Visser, Vrouwencoach en ervaring met EMDR. Deze therapie zou mij misschien wel kunnen helpen. Eenmaal thuis heb ik over EMDR gelezen. Omdat ik vrij nuchter ben aangelegd deelde ik de mening van de verloskundige niet. Hoe kon dit mij nou over mijn angst heen helpen. Twee weken later had ik mijn eerste afspraak met Marlijn. Ik kende haar al van mijn eerste zwangerschap en het voelde gelijk vertrouwd. Ze heeft me nog wat meer informatie gegeven over EMDR. Omdat ik er wel heel graag in wilde geloven ben ik akkoord gegaan met de therapie. Allereerst moest ik mijn verhaal over de bevalling helemaal uitschrijven. Dat was al een vrij emotioneel traject, je beleeft je bevalling als het ware helemaal opnieuw. Mijn schoonzusje, verpleegkundige, was bij mijn bevalling en Marlijn adviseerde me haar in dit traject te betrekken. Ook met haar heb ik de bevalling nog eens doorgesproken. Omdat het vier jaar geleden was kon ik er nu vrij rationeel over nadenken. Daarvoor was het alleen maar emotioneel. Ik leerde dat sommige dingen heel anders waren en veel minder erg dan ik dacht.

Het moment brak aan. De avond van de EMDR therapie. Ik had me goed voorbereid maar ging er ook vrij nuchter in. Marlijn was heel rustig en lief en heeft me nog een keer uitgelegd wat ze ging doen. Ze zou twee vingers voor mijn gezicht houden en heen en weer bewegen. Terwijl ze dit deed stelde ze me vragen over mijn bevalling. Het enige wat ik hoefde te doen is haar vingers te volgen, van links naar rechts, en haar vragen te beantwoorden. Na de sessie was ik erg moe maar ik voelde wel dat er een donkere deken van me was afgevallen. Tijdens de EMDR waren de rauwe en angstige momenten weggepoetst en bleven de mooie momenten bestaan. Het geluk dat ik een onze eerste dochter gezond op de wereld had gezet. Dat mooie moment had ik naar achteren geschoven waardoor het me niet lukte van onze dochter te genieten. Ook bleek dat ik mijn angst begonnen was op het moment dat ik vanuit huis naar het ziekenhuis moest. Tijdens dat moment stopte de weeën waardoor het traject, in mijn beleving erg lang duurde. Dit alles was gebaseerd op angst, angst voor het onbekende…

Ondertussen vorderde mijn tweede zwangerschap zonder complicaties en werd het tijd aan te geven wat ik wilde qua bevalling. Omdat ik erachter was gekomen dat mijn angst begonnen was op het moment dat ik naar het ziekenhuis ging heb ik op het laatste moment de beslissing durven nemen thuis te gaan bevallen. Ik merkte dat ik die beslissing heel rustig en vooral zonder angst durfde te nemen. Ik had mijn vertrouwen in mezelf terug gekregen.

Op 25 augustus 2016 om 13.05 uur is onze tweede dochter, na een geslaagde thuisbevalling, ter wereld gekomen. Nu pas ervaarde ik wat het was om wel ‘de roze wolk’ te ervaren. Ik voelde me als de koningin met haar kleine prinsesje. Omdat alles nu zoveel beter en rustiger was gegaan stond ik dezelfde avond al beneden te genieten van onze twee dochters en de opa’s en oma’s die haar kwamen bewonderen.

 

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand
Verloskundigenpraktijk Vlaardingen
Hoflaan 43i
3134 AC Vlaardingen

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit