Als je deelneemt aan het programma Centering Pregnancy wordt je ingedeeld in een groep met 8 tot 10 andere vrouwen die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend als jij.

Wat is Centering Pregnancy?

Er zijn 10 bijeenkomsten van 2 uur gepland gedurende je zwangerschap. Tijdens elk van deze bijeenkomsten zal er tijd zijn voor de controle, gesprekken over zwanger zijn, geboorte en baby’s. Tevens is er tijd om de andere vrouwen uit de groep te leren kennen.

De bijeenkomsten zullen worden begeleid door een verloskundige en een andere zorgverlener (kraamverzorgende of praktijkassistente). Soms zal er iemand worden uitgenodigd om te komen praten over een specifiek onderwerp, soms zal er een video worden vertoond, maar meestal zal de tijd gebruikt worden om te praten over jullie zelf, je gezin en de dingen die je tegenkomt tijdens je zwangerschap.

Er is aangetoond dat groepsbijeenkomsten bijdragen aan meer vertrouwen in jezelf, in je zwangerschap en de bevalling en je rol als moeder.

Deelnemen

We hopen dat je door deel te nemen aan deze groep, de andere vrouwen goed leert kennen en dat jullie je ervaringen tijdens deze speciale periode in je leven met elkaar zullen delen. Het kan een begin zijn van nieuwe, levenslange vriendschappen. Je partner en/of andere ondersteunende mensen om je heen zijn ook welkom tijdens bepaalde bijeenkomsten.

Mocht dit niet je eerste kind zijn en je hebt al kinderen dan willen we je vragen deze niet mee te nemen naar de bijeenkomsten. Wij hebben hiervoor geen goede opvangmogelijkheden.

 

Onderzoek, voorlichting en ondersteuning

Wij zijn heel enthousiast over dit programma. Het omvat de 3 belangrijkste pijlers van zorg: onderzoek, voorlichting en ondersteuning. De tijd binnen de groep zal productief gebruikt worden! Ook als je extra of andere zorg nodig hebt kun je toch mee blijven doen aan de groepsbijeenkomsten.

In het eerste half uur vindt het uitwendig onderzoek (voelen aan je buik en luisteren naar de baby) plaats. Je meet dan zelf je bloeddruk en weegt jezelf.

Je ziet de verloskundige dan kort, uiteraard is hierbij je partner (of iemand anders) van harte welkom!

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

de-luiermand-centering-pregnancy-groep

Ervaringen: 

"Ik vond het ontzettend fijn om mijn eerste zwangerschap te delen met andere vrouwen en raad het zeker aan. Ik heb heel veel geleerd en gedeeld wat zonder de CP zeker niet het geval zou zijn geweest. Twijfels over al het nieuws wat je voelt en mee maakt worden weggenomen dankzij de sessies met de groep en de verloskundige. Daarnaast is het heel gezellig met al die zwangere dames! Ook heeft het mij goed helpen voorbereiden op de bevalling. En nu delen we al onze mooie (en onzekere) momenten als mama met elkaar." -M 
"Echt een aanrader CP! Heb zoveel geleerd en het is heerlijk om af en toe even bij andere mama's in spé te kunnen pijlen of je kwaaltjes niet gek zijn. We zitten allemaal in het zelfde schuitje en snappen elkaar het beste. Dat maakt deze groep zo speciaal!!" -T
"Geweldige ervaring, ik heb zoveel geleerd en zulke leuke mensen ontmoet. Absoluut een aanrader! ❤️" -H
"Twijfel je misschien of het iets voor jou is?  Ik zeg doen 😊 Ik beval over een aantal weekjes van onze 3e kindje en heb dit niet gehad bij de eerste 2 maar het is echt zo ontzettend waardevol. Zelfs als het dus niet je eerste kindjes is!
Het is zo fijn om je zwangerschap in een groep vrouwen die ongeveer even ver zijn als jij te kunnen delen, want je maakt allemaal het zelfde mee. Ook krijg je zoveel extra informatie dan bij de standaard controles omdat er veel meer tijd is om mooie onderwerpen te bespreken wat maakt dat je echt helemaal klaar bent voor je bevalling! Ik vind het echt een super mooi concept en zie er echt allemaal voordelen van 😍" - M
010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand
Verloskundigenpraktijk Vlaardingen
Hoflaan 43i
3134 AC Vlaardingen

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit