Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5 Intro tekst is H5
 
team-de-luiermand-Catelijne

Als verloskundige heb ik een heel erg leuk beroep.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit zwangerschappen controleren/ echoscopisch onderzoek tijdens het spreekuur,  bevallingen & kraamvisites begeleiden in de dienst en spoedconsulten beoordelen tussendoor. En zoals je leest is het werk inhoudelijk heel afwisselend,  werkelijk geen werkdag is hetzelfde!

Het ontmoeten van  zoveel verschillende mensen, zoveel verhalen, dat is het mooiste aan dit vak. Maar verloskundige zijn is soms ook best een pittig vak. Je werkt bijvoorbeeld vooral onregelmatig want baby’s worden op allerlei tijdstippen geboren en bij mij voornamelijk graag snachts-;)

Maar hoe gaat zo een dienst dan in zijn werking? Als je dienst heb, blijf je dan de hele dienst wakker? Of slaap je gewoon? Dit is vaak wat mensen mij vragen..

Wij hebben in de praktijk 12 uur of 24 uur dienst. En inderdaad OOK verloskundigen slapen gewoon,  anders zou het werk onmogelijk zijn-;)

Je slaapt alleen met een telefoon naast je die aanstaat. En staat dus eigenlijk op ‘’wacht’’ voor wat er komen gaat. Vaak rinkelt de telefoon voor weeën. Soms voor een (spoed)  vraag of spoed beoordeling. En soms heb je zelfs diensten dat niemand de verloskundige nodig heeft en gaat de telefoon niet-;)

Je bent in dit vak getuige van hele bijzondere gebeurtenissen, vaak die onvergetelijk zijn in een mensen leven. We zien mooie , leuke, minder leuke en soms verdrietige dingen gebeuren. Maar soms tref je ook hele grappige situaties. Ik kan soms enorm lachen met mensen om bijvoorbeeld een reactie, iets wat gebeurd of zoals iets op dat moment gaat. We hebben de intentie om ons werk natuurlijk altijd zo goed mogelijk te doen maar ook wij hebben soms heel even nodig om ‘’wakker te worden’’…. Ook verloskundigen zijn niet perfect (jaja …ook wij zijn ECHT mensen-;))

 

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand
Verloskundigenpraktijk Vlaardingen
Hoflaan 43i
3134 AC Vlaardingen

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit